TV4-debatt imorgon

Gastric bypass nm

Imorgon möter jag professor Claude Marcus i TV4-programmet nyhetsmorgon om ett aktuellt ämne. Claude Marcus förespråkar att fler barn skall opereras för sin fetma. Jag ifrågasätter om detta är särskilt klokt. Åker till Stockholm och gör mig beredd att stiga upp mycket tidigt.

About Ralf Sundberg

Ralf Sundberg blev färdig läkare i Malmö 1978, kirurgspecialist 1984, doktorand i Lund, gästforskade 1986-1987 vid UW-Madison, disputerade 1989 på en avhandling om banbrytande forskning inom organpreservation för transplantation. 1990-1991 var han Visiting Assistant Professor of Transplant Surgery vid University of Pittsburgh. I Sverige har han arbetat vid institutionerna för kirurgi vid Lunds och Uppsala Universitet samt vid Karolinska Institutet där han blev docent 1993. Numera verksam som privatpraktiserande kirurg vid Slottsstadens Läkarhus i Malmö. Känd debattör och föreläsare inom näringslära med inriktning på forskningen kring socker, fetter och kolesterol. Författare till böckerna Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost -och läkemedelsindustrin samt Forskningsfusket bara fortsätter. Sedan 2015 ordförande i Läkarföreningen för Integrativ Medicin.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to TV4-debatt imorgon

  1. Ã…sa says:

    Jag gillar skarpt att du gjorde ett sakligt och redigt framträdande i Nyhetsmorgon i fredags. Jag såg också att du hade med dig Lustigs bok och jag håller själv på och tuggár i mig den svenska översättningen. Den är inte lättsmält för en lekman och tyvärr lider den av brister i översättningen men jag ska försöka.

  2. Lillan says:

    Vad bra att du ska få möta detta vansinne och säga ifrån. Hur kan dem ens få gör detta på en enda ungdom. Borde vara strängeligen förbjudet. Att stympa en kropp för resten av livet är ju fruktansvärt. Det måste få ett stopp omedelbart. När det väl är gjort går det inte göra ogjort och dem kan inte ska få vara försökskaniner i sjukvårdens misslyckande att ta hand om de med övervikt och fetma bara för att dessa läkare, docenter , professorer vägrar att erkänna att dem har haft fel de sista dryga 50 åren om fettets farlighet. Tack för att du står upp för dessa ungdomar mot detta vansinne.

  3. Mikael says:

    Såg din diskussion med claude marcus och blev förskräckt på hur arrogant denna claude marcus betedde sig. Jag förstår att han vill operera allt då detta är han arbete. Rätta mig om jag har fel men jag har sett en tidning skriva att om man skall lyckas med operation av magen måste det till en strikt kontrollerad diet efteråt. Om man inte följde denna diet så fortsatte problemen en massa år senare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *